Zoekt u onze downloads? Die kunt u vinden in de footer.

Start Erasmus Science Programme

Ons brein en de Vrije wil

Afgelopen donderdag hebben 13 leerlingen uit klas 3 deelgenomen aan het Erasmus Science Programme. De kern van dit verrijkingsonderwijs bestaat uit zelf onderzoek doen en kennis maken met de wetenschap.

Het project startte met een openingscollege op de Erasmus Universiteit om leerlingen kennis te laten maken met het thema “Ons brein en de Vrije wil”.

Dit thema wordt belicht vanuit de neurowetenschappen, psychologie en filosofie. Drie wetenschappers namen de leerlingen mee naar hun kennis over onze hersenen, ons gedrag en wanneer we vinden dat we iets uit vrije wil doen. Prof.Dr. Philip Hans Franses opende het college. Gevolgd door Prof.Dr. Boele, neurowetenschappen, Prof.Dr. Godor, psychologie en Prof.Dr.Delaere, filosofie.

In april zullen de leerlingen op de EUR een eindpresentatiegeven van hun eigen onderzoek.