Zoekt u onze downloads? Die kunt u vinden in de footer.

Activiteiten

Leren doe je niet alleen in de klas en in de les. Daarbuiten is er ook veel te ontdekken. Het Marnix Gymnasium vindt het belangrijk dat leerlingen zich ontwikkelen op het brede terrein van kunst, cultuur en sport, nationaal én internationaal. Daarom zijn er voor alle leerjaren gedurende het gehele jaar veel activiteiten binnen en buiten de school.

Cultureel

Op het Marnix Gymnasium is binnen én buiten de lessen veel ruimte voor cultuur.

Klassiek

Na meer dan tweeduizend jaar klassiek onderwijs zijn de zogenaamde ‘dode talen’ en hun cultuur in heel Europa nog altijd springlevend.

Sport

Zoals het op een gymnasium hoort, wordt er ook op het Marnix veel aan sport gedaan

Reizen

De excursies en reizen bieden een waardevolle aanvulling op het leren op school.

Een debat is eigenlijk een discussie met vooraf bepaalde duidelijke regels.

Pantheon

Een school kan niet zonder schoolkrant. Daarom hebben wij de Pantheon. Een podium voor jong schrijftalent met een bron van informatie voor al onze leerlingen.