10 september 2018

115-jarig bestaan gevierd
met een lezing, sport en een reunie

Onze school bestaat dit jaar 115 jaar.
We vieren dit van 14 tot en met 22 september met tal van activiteiten voor leerlingen, docenten en ouders.

De feestelijkheden beginnen vrijdagavond 14 september met een nachtje kamperen op het sportveld achter de school. Van maandag 17 tot donderdag 20 september kunnen de leerlingen meedoen aan sportclinics. Voor klas 1 is dat korfbal op maandag, voor klas 2 wintersporten op dinsdag, voor klas 3, handbal op donderdag, en voor klas 4 judo en voor klas 5 cricket op woensdag.
Vrijdag 21 september is de dag van het Marnix Beach Festival. De hele school is dan te vinden op het strand in Hoek van Holland voor activiteiten als surfen, boogschieten, abseilen, escape room en yoga. De leerlingen mogen hier zelf uit kiezen.

 

Lezing en reünie

Naast de sportieve programmaonderdelen is er ook een lezing georganiseerd voor ouders en docenten over ‘Meesterschap’. Deze vindt plaats op dinsdagavond 18 september. Een lustrum is niet compleet als er geen reünie wordt gehouden. De Reünistenvereniging organiseert deze dan ook op zaterdag 22 september in het schoolgebouw. Oud-leerlingen en -docenten zijn hier van harte welkom!

 

Geschiedenis in vogelvlucht

In 1903 werd onze school door CVO Rotterdam opgericht als categoriaal gymnasium, en dat zijn we al die tijd ook gebleven. ‘Het Marnix’ startte in een gebouw aan de Jonker Fransstraat en trok leerlingen uit heel Zuid-Holland.
In 1927 kregen we een nieuw gebouw aan het Henegouwerplein. Dit monumentale gebouw is al negentig jaar in gebruik als school.
In 1977 verhuisden we naar de Essenburgsingel. Sinds 2011 wordt een deel van de lessen weer in het gebouw aan het Henegouwerplein gegeven.

Met haar ruim honderd jaar geschiedenis kent onze school veel mooie tradities die bij een categoraal gymnasium horen, zoals een Rome-reis in klas 5 en een actieve leerlingenvereniging – de Christen Gymnasiasten Bond, CGB – met een heuse bestuursverkiezing.
Vier ons lustrum met ons mee!