13 april 2022

Bezoek van duurzame waterstof-racewagen Forze

Marnix Gymnasium krijgt bezoek van duurzame waterstof-racewagen Forze

Op het Marnix Gymnasium was er gisteren bijzonder bezoek, want de waterstof-racewagen van het Forze Hydrogen Racing team stond op dinsdag 12 april voor de deur. Voor teamlid Joost Spaanderman (21) was dit een bezoek met een vleugje nostalgie, want hij zat op het Marnix Gymnasium voor hij bij het Delftse studententeam aan de slag ging. 

Scholieren enthousiast maken over waterstof
“Ons doel met deze scholentour is om scholieren enthousiast te maken over duurzame techniek, en we willen laten zien hoe leuk technische studies zijn!” vertelt Joost. “Waterstof heeft enorm veel potentie als opslagmethode voor energie. Wij willen die potentie aantonen door normale benzine-auto’s op het circuit te verslaan, en daarmee laten zien dat duurzaamheid heel gaaf is.” Die missie brengt hem nu terug in Rotterdam. “Het is heel leuk om hier weer terug te zijn, je herkent veel docenten nog en het brengt toch wel herinneringen terug.” zegt de student. 

Duurzame ambitie
Het bezoek van het raceteam aan beide scholen past goed bij de ambitie van het Marnix Gymnasium om zowel in de klas als in de organisatie meer bezig te zijn met duurzaamheid. Scheikundedocent Joop Leenders: “Zo’n bezoek is voor de leerlingen enorm inspirerend. Soms hoor je na jaren terug dat zoiets bij een leerling wat teweeg heeft gebracht. Dat maakt het extra leuk.”