07 december 2022

Culturele dag

 

Op 25 november had het Marnix Gymnasium voor het eerst sinds Covid-19 weer een Culturele Dag: ontdekken, samen ervaren en genieten. Dat smaakt naar meer!

Voor leerjaar 1 stond de culturele dag in het teken van korte film. In samenwerking met het IFFR en digital playground hebben we een programma samengesteld waarbij we hebben gekeken naar film, maar ook zelf aan de slag zijn gegaan met filmen en monteren!

Voor leerjaar 2 stond de culturele dag in het teken van muziek, dans en street-art. Er hebben verschillende docenten van de SKVR workshops gegeven bij ons op school.

Leerjaar 3 heeft bij de TU Delft een rondleiding gekregen en twee workshops bijgewoond, waarin kennisgemaakt is met de verschillende onderzoeksvelden die bij de TU gedaan kunnen worden.

Voor leerjaar 4 was er een programma gemaakt met het Rotterdams Philharmonisch orkest en Digital Playground. Er zijn twee workshops gegeven: animatie en spoken word. Hiervan wordt een film gemaakt. Op 27 januari bezoeken we met elkaar de Doelen waar de film (ook van andere deelnemende scholen) te zien zal zijn.

Voor leerjaar 5 stond de culturele dag in het teken van moderne kunst en textielkunst. We hebben hiervoor Museum De Pont en het textielmuseum in Tilburg bezocht. In beide musea was er een rondleiding en workshop voor ons verzorgd.

Leerjaar 6 heeft in Den Haag de Nieuwe Kerk voor een concert van Dutch Classical Talent Sasha Witteveen bezocht. Ook hebben zij een film geanalyseerd na een inleiding in het Filmhuis in Den Haag.