Online Open Dag

MARNIX GYMNASIUM

Welkom op de Open Dag van het Marnix Gymnasium!

Een nieuw jaar, een nieuwe school. We heten jullie van harte welkom bij de online Open Dag op het Marnix Gymnasium! Op zaterdag 6 februari zetten wij tussen 09.30 en 13.30 uur onze schooldeuren virtueel open met online vragenuurtjes, workshops en verschillende interactieve lessen voor leerlingen uit Rotterdam en de regio.

Het programma

Bekijk hieronder het programma en klik op het programmaonderdeel waar je bij wil zijn: een online les, workshop een chatsessie!

– Kijk alvast naar de tijden, zet deze in je agenda en zorg dat je daarbij aanwezig bent!
– Maak een lijstje voor jezelf met vragen die je wilt stellen aan leerlingen, de mentor of de afdelingsleider!
– Geniet van alles wat je kunt zien, horen en ervaren!

Hoe werkt het?
In het dagprogramma hieronder kun je klikken op alle losse onderdelen. Vervolgens kom je in een vergadering van Microsoft Teams. Elke vergadering is openbaar toegankelijk. Je kunt hier zowel in je webbrowser als via de app binnenkomen.

Ken je Microsoft Teams nog niet? Het is een programma om bijvoorbeeld online lessen mee te geven en nu gebruiken we het voor de Open Dag. Je kunt Teams via internet of via een app gebruiken. Lees hier een korte uitleg, ook zonder account kan je meedoen!

LET OP
Bij de blokken waar ‘kies uit’ staat, is het ook écht de bedoeling dat je één workshop of online les kiest. We willen dat iedereen een zo goed mogelijke verbinding heeft en informatie mee kan krijgen. Er zijn verschillende tijdsloten, waardoor je alsnog de mogelijkheid hebt om de lessen te volgen die jij wilt bijwonen.

Aanmelden

Wil jij hierbij aanwezig zijn? Wij zouden het prettig vinden als je je aanmeldt via het formulier (dit is overigens niet verplicht).

09.30 – 10.00 UUR

Loop je mee door het Marnix Gymnasium, samen met onze
rector mw. van Wijk?

10.00 – 10.30 UUR

Kies uit:

Chatten met leerlingen en docenten: stel je vraag of luister mee!

Workshop Art & Cultureleer meer over kunst & cultuur!

Online les Klassieke talen: het Griekse alfabet, ken jij dat al?

Online les Biologie: doe mee met verschillende proefjes!

10.30 – 11.00 UUR

Kies uit:

Chatten met leerlingen en docentenstel je vragen of luister mee!

Workshop Research & Developmenthoud je van ontwerpen en onderzoeken? Dan is dit de workshop voor jou!

Online les LO / gymtrek je sportschoenen aan en doe mee!

11:00 - 11.30 uur

Loop je mee door het Marnix Gymnasium,
samen met onze rector mw. van Wijk?

Kies uit:

Chatten met leerlingen en docentenstel je vragen of luister mee!

Workshop Art & Cultureleer meer over
kunst & cultuur!

Online les Klassieke talen: het Griekse alfabet,
ken jij dat al?

Kies uit:

Chatten met leerlingen en docenten: stel je vragen of luister mee!

Online les LO / gymtrek je sportschoenen aan en doe mee!

Online les Biologie: doe mee met verschillende proefjes!

Bekijk hier twee filmpjes over de magie van scheikunde met meneer Berkhof als Professor Sterrenstof!

Op het Marnix kun je verschillende vakken volgen, kijk hier!

Kennismakingsgesprekken

Vanaf nu is het mogelijk om je aan te melden voor een kennismakingsgesprek op het Marnix Gymnasium. De gesprekken vinden plaats van dinsdag 2 maart tot en met donderdag 11 maart. Klik op de button om je aan te melden.

Open Lesmiddag

De tweede Open Lesmiddag vindt plaats op woensdag 10 februari 2021. Wil je hier bij aanwezig zijn? Klik op de button om je aan te melden.

Ontdek het Marnix

Heb je niet genoeg gekregen van de Open Dag? Ga dan naar de Ontdek het Marnix-pagina en vind hier allerlei weetjes over het Marnix Gymnasium. Wist je bijvoorbeeld dat onze leerlingen heel tevreden zijn over onze school? We scoren een 9.7 op veiligheid! Kijk dus gerust even rond!