16 oktober 2020

Een prestatie voor het Marnix
tijdens de nationale ronde van MEP 2020

MEP, het Model European Parliament, is een evenement waar iedere bovenbouwer naar uit kijkt. Tijdens het MEP speel je in klas 5, voor het vak maatschappijleer, het Europees Parlement na in een formele, maar toch gezellige setting. Je schrijft samen met een commissie van medeleerlingen een resolutie, die je tijdens een plenair debat verdedigt. Je wordt begeleid door twee voorzitters. Deze voorzitters zijn een jaar eerder doorgegaan naar de regionale ronde. Het blijft echter niet bij een Marnixronde en een regionale ronde. Als je de kwaliteiten hebt, kan je namelijk ook door naar de nationale en misschien wel de internationale ronde van het MEP.

Ondanks dat wij niet hadden verwacht dat de nationale ronde door zou gaan mochten we ons gelukkig prijzen dat hij wél door ging. De nationale ronde duurde een week, die gevuld was met feestelijke en productieve activiteiten zoals, maar niet gelimiteerd tot een speurtocht, etentjes en dansjes.

Normaliter wordt je als delegatie Rotterdam verspreid over Nederland, maar door het coronavirus zagen wij alleen onze medegedelegeerden uit Rotterdam. Ook al misten we de kans om nieuwe vrienden uit andere regio’s te maken, hebben we toch een hechte band gevormd met onze Rotterdamse commissie.

Na het harde werken sloten we op vrijdag af met een gezamenlijk dinertje. Daar werden ook de top 3 van de beste Rotterdamse MEP’ers bekend gemaakt. Het was erg spannend, maar het Marnix eindigde op nummer één en zo zal Haroen zowel Nederland als het Marnix vertegenwoordigen op de internationale MEP-conferentie.

Geschreven door Rinske Hoogwout (6C) en Haroen Reniers (6B)